Гість: kanat_net_ua

27.03.13 20:14

задурили тобі голову, автор. Не мова саме головне, а економіка. Питанням мови просто відтягують тебе (та інших, твоїх опонентів) від реальних проблем:

- кредит мвф вісить ярмом, вже по 4000 долларів на кожного!!
- розвал економіки, підприємств, виробництва, все куплено олігархами..
- кидалово з "гречкою", з євро2012 футболом

Піднімай ці питання, а не ведись на телезомбування капіталістів. Поневолювачами україни та мови є якраз захід, що розвалює нас і сварить, а не ті на кого ти гониш. Давні вороги України - Поляки.
Думай головою, будь-ласка.

110.04.13, 19:05

Вірно. Є й інші, здавалося б, нагальніші питання. Але мова - це основа основ. З мови починається людина, нація, країна. Це - точка відліку для руху вперед у розвитку будь-якої держави. Україна має відбутися як держава саме починаючи зі становлення мови - засобу самоідентичності нації та основи для розвитку культури та національних традицій. Розмовлятимеш українською - думатимеш про Україну й робитимеш добрі справи задля розвитку СВОЄЇ країни. Щасти!

Гість: kanat_net_ua

210.04.13, 19:49Відповідь на 1 від Богдан Харкiв

Нажаль ви помиляєтесь. У капіталу немає кордонів, мови, соціуму. Їм не важливо на якій мові розмовляти - назви горілки, сигарет на українській гарно написані, але хіба це веде до становлення держави???

Зараз не головне розмовляти українською, танцювати дикі танці та бути ідентичними - подивись навкруги!!! Україна помирає - вимирають люди, руйнується соціальна система, освіта, медицина, діти дуріють тощо, а ти про мову заводиш. Навіщо українцям мова без території, без промисловості, освіти, медицини???

38.12.13, 15:13Відповідь на 2 від Гість: kanat_net_ua

Згоден. Але! Саме з мови починається самоідентифікація людини. ЇЇ становлення, як особистості, як хочете. А так... Дійсно, все перелічене - правда, на жаль. Бо люди не ототожнюють себе з Україною, як державою. Всім-бо велеике ПОФІГ. Просто живуть тут, нарікають на долю і чеають на "доброго дядька", що прийде і все зробить за них. Спитай такого - хто ти?.. у відповідь - бе-е-е-е-е.

410.12.13, 17:09

спочатку було СЛОВО, а не економіка