Гість: ТарасЧупринка

10.11.13 12:54

вчора дивилася фільм без слів, все зрозуміло,балет без слів, спорт олімпіади тощо
мова...
можна без неї, звісно
але щось є таке ...мабуть любов,єдність душ, в цьому без неї в мене не виходить.
Скажіть,будь-ласка, якщо мова важлива,то як люди беруть шлюб з іншомовними. Чи повноцінний такий союз,я думаю - ні,а ви?

Щире кохання здатне розв"язати багато проблем. Проблема двомовних шлюбів скоріш за усе розв"яжеться таким чином - хтось один із двох втратить свою рідну мову. Чи принаймні якась одна із двох мов домінуватиме у такому мікро етносоціокультурному середовищі. Принаймні історія не знає інших варіантів розв"язування цієї колізії.

111.11.13, 19:56

погоджуюся

Гість: Дима

212.11.13, 20:30

Важаю, що на перший план в цьому питанні виходять толерантність та взаємоповага.
Особисто знаю приклад з реального життя, коли проживаючи в російськомовному суспільстві, російськомовний чоловік тільки українською мовою спілкується зі своєю україномовною дружиною. Чи втратив він свою рідну мову? - ні, чи можна говорити, що в їх стосунках домінує українська мова? - неможна того, що іншої мови там взагалі нема.
Та навіть навпаки, такий союз дозволив цим людям більш глибоко пізнати протилежну культуру. На мою думку, для формування успішного етносоціокультурного середовища мова є дуже важливим, але не вирішальним фактором.

А щире кохання, на превеликий жаль не кожному воно дається.

317.11.13, 08:45Відповідь на 2 від Гість: Дима

а може і не "на превеликий жаль",може справжнього кохання не так багато, і його не вистачило б на всіх телепнів планети Земля і тим,кому воно справді потрібно дістанеться більше

Гість: Дима

417.11.13, 19:17Відповідь на 3 від Офели