Гостьова книга

Додати коментар

118.12.09, 21:44

Колиба "У Миколи" розташована в центрі мальовничого карпацького курорту Буковеля в с.Поляниця Івано-Франківської обасті.
Тут на Вас чекають тепло, затишок, вишукані страви національної та гуцульської кухні, привітність господарів, обслуговуючого персоналу, троїсті музики...
Завжди у меню: Шашлик, бануш, білі гриби, форель....
Алкогольні та безолкогольні напої на будь-який смак...

Поруч з колибою розташований продовольчий магазин в якому Ви можете придбати всі необхідні під час відпочинку продукти...

223.05.09, 09:16

Микуличин – це низькогірний карпатський курорт, який розташовано в долині р. Прут; відноситься до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області. Найдовше село в Україні – його загальна протяжність складає 44 км – веде свою історію ще з XV ст. Микуличин знаходиться на території Карпатського Природного Національного Парку на висоті 750 м н.р.м., а отже краса незайманої природи панує скрізь у регіоні.
М’який клімат, карпатські луки, глицеві ліси, річка з тихим затоном (якнайкраще підходящим для купання), гори – все це приваблює до себе не тільки гірськолижників, а й сімейних туристів та відпочиваючих із захворюваннями легенів. Кришталеве гірське повітря має антибактеріальні властивості й завдяки соснам, що напоюють його своїм терпким ароматом.

323.05.09, 09:09

Архівна довідка
За документами архіву перша писемна згадка про с. Микуличин відноситься до 1412 р.: в судовій справі Березовських, що розглядалася Галицьким гродським судом 1630 р., згаданий привілей короля Владислава, виданий у Львові 1412 р., де вказані границі володінь Березовських, в яких виступає гора Микулинка. В сумарії документів Коронної Метрики 1456-1765 рр. про границі королівських і приватних маєтків на території Галичини, міститься анотація підтвердної грамоти привілею Миколи Турецького 1515 р. на села Коломийського повіту поблизу Прута — Делятин, Ланчин, Саджавку, Турку та ін., серед яких "Микуличине поле"

416.05.09, 14:46

У світі є багато чарівних курортів і один з них - Карпати,
перлина у скарбниці природи.
Тут гордо піднесеться найвища гора в Україні - гора Говерла. А біля її підніжжя починається річка Прут, котра вибирає на
своєму шляху чисті потоки.
Мов шоломи казкових велетнів підпирають небосхил
гірські вершини, шумлять
красуні - смереки, духмяніють на полонинах трави.
У самому серці українських Карпат,
біля річки Прут розмістилось село Микуличин...
Ми гарантуємо вам незабутній відпочинок та приємні спогади!!!

519.04.09, 12:36

Відпочинок у Карпатах
* зустріч гостей та поселення у житлові сектори;
* пішохідні та автомобільні екскурсійні тури;
* екстримальний та активний відпочинок;
Відпочинок та екскурсії
* рибалка;
* кінні прогулянки;
* рафтінг, каноінг;
* квадрацикли;
* велосипеди;
* трекінг;
* екскурсії на гелікоптерах.

619.04.09, 12:19

Буковель - гірськолижний курорт №1.
Карпати чарівні і зимою, і влітку. Ворохта, Яремче, Ясіня, Драгобрат, Буковель – красу цих куточків важко передати на словах. Буковель став наймолодшим і в той же час найбільш швидкозростаючим гірськолижним курортом України. Туристичний комплекс Буковель знаходиться за 30 км від Яремче і за 110 км від Івано-Франківська у селі Поляниця Закарпатської області. Найближчі аеропорти і залізничні вокзали - Івано-Франківськ (100 км), Львів (230 км), Чернівці (170 км). Налагоджено регулярне автобусне сполучення з Києвом і Івано-Франківськом.

712.04.09, 19:45

Село Яблуниця — назва найменшої адміністративно-територіальної одиниці в Україні та Білорусі, одна з найдавніших назв поселень у слов'ян. В Київській Русі — княжий заміський маєток.
На 1 січня 1991 в Україні було 28 844 села.
Село (як поняття):
1. Населений пункт (звичайно великий) неміського типу, жителі якого займаються перев. обробітком землі.
2. Сільська місцевість узагалі.
3. збірн. Жителі села, сільської місцевості.
В Україні, країнах бувшого Радянського Союзу та в ряді інших країн при віднесенні якогось населеного пункту до розряду сіл чи міст враховується частка людей, зайнятих в сільському господарстві. В більшості країн, однак, враховується лише загальна чисельність населення.

811.04.09, 19:54

Паляниця — символ щастя і благополуччя господи; тіла Божого; гостинності; прихильності; ритуального та оберегового знака. Пшенична паляниця на столі символізувала щастя й благополуччя господи. Люди вірили, що Бог наділяє людину хлібом разом із Долею. Ці уявлення і визначили конкретні правила поведінки із хлібною паляницею під час їжі. Не дозволялося, щоб одна людина доїдала шматок після іншої - забереш щастя і силу. Якщо залишив шматок, то цілу ніч снитимуться старці, будеш худнути. Не дозволялося їсти за спиною іншої людини — "з'їси його силу". Християнська символіка ототожнювала хліб із тілом Божим. В Україні будь-яке свято чи обряд не обходились без паляниці, вона була символом гостинності, прихильності, ритуальним та обереговим знаком.

911.04.09, 19:50

Ворохта — селище міського типу Яремчанської міськради Івано-Франківській області. Розташоване на висоті 850 метрів над рівнем моря на річці Прут. Курорт Ворохта є центром підготовки українських спортсменів зі стрибків із трампліну, біатлону, лижних перегонів.
За легендою назва селища з'явилась з XVII століття, коли в селищі поселився утікач з царської армії — солдат Ворохта. Селяни полюбили його за мудрість, і після його смерті назвали своє селище в його честь.
У селищі знаходиться пам'ятка гуцульської дерев'яної архітектури XVIII століття — церква Різдва Богородиці. Цікавим об'єктом є й арочні залізничні мости (віадуки), зведені тут у XIX столітті.

1010.04.09, 19:42

Яремче – один з найбільш відомих кліматичних курортів в Україні.

Активний відпочинок тут можна створити для себе в любу пору року! Розваги на любий смак: зимою – гірські лижи, весною та літом – туристичні походи, збирання ягід.

Ріка Прут з її дивовижними водами, казкові квіти осіннього ліса з великою кількістю грибів, неповторна краса гірських краєвидів, свіже повітря манять та сприяють відмінному, незабутньому відпочинку.

Яремче дуже привабливе своїми пейзажами, особливо гарний та величний – водоспад Гук.

Висота гір – 650 метрів над рівнем моря. Тому хто віддає перевагу вищим горам – ласкаво просимо в Яблуницю (селище Яремчанського району). Тут 5 підйомників, гірськолижні схили, висотою 700-1150 метрів на будь-який смак та будь-якої складності.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
попередня
наступна