Скумбрію з головою розморожуєш не до повної м'якості, а до напіврозмороженого стану. Вирізаєш зябра і гарно вимиваєш. Розрізаєш спинку від голови до хвостика, акуратно, попід хребет з одного боку, не доходячи до хвостика 3-4 см. Потім з другого боку попід хребет, хребет зламуєш під головою і там, де 3-4 см від кінця рибки. Витягуєш ребра(це легко). Змащуєш рибу із-середини і ззовні сіллю і соком лимона. Залишаєш на 20 хв. просоліти.
Начинка: в ідеалі - мексиканська суміш перемішана з майонезом і з пасерованою півкільцями цибулею. Я варіювала: робила і з рисом і горошком, дуже смачно з грибами, особливо з китайськими "вушками". Все, до чого пасує скумбрія, можна класти у начинку.
На 1 середню скумбрію треба 4-5 ложок начинки.
ух ти ж!!! дякс
а в хвості кістки залишаються?ото ж тих 3-4 см і буде маленька кісточка, залишок хребтаа якщо кістку дістати - не буде *форма* триматись?)
ух ти ж!!! дякс
а в хвості кістки залишаються?ото ж тих 3-4 см і буде маленька кісточка, залишок хребтаа якщо кістку дістати - не буде *форма* триматись?)думаю, що не буде. Але я ніколи до кінця не виймала кістку. Я, коли і єврейську рибу фарширую, то знімаю шкуру з риби не до самісінького кінця, а залишаю ті ж таки 3-4 см разом із м'ясом, щоб риба була схожа формою на рибу
я коропів потрошити не пробувала, річкову рибу не люблю. мама в мене фарширує, то вона хребти виймає на раз)Тобі скільки років, реально? Якщо це, звичайно, не вселенська таємниця?
я коропів потрошити не пробувала, річкову рибу не люблю. мама в мене фарширує, то вона хребти виймає на раз)Тобі скільки років, реально? Якщо це, звичайно, не вселенська таємниця?вік Христа
я коропів потрошити не пробувала, річкову рибу не люблю. мама в мене фарширує, то вона хребти виймає на раз)Тобі скільки років, реально? Якщо це, звичайно, не вселенська таємниця?вік ХристаЧудовий вік! Ти молодчинка!
я коропів потрошити не пробувала, річкову рибу не люблю. мама в мене фарширує, то вона хребти виймає на раз)Тобі скільки років, реально? Якщо це, звичайно, не вселенська таємниця?вік ХристаЧудовий вік! Ти молодчинка!який вже є.. але весь мій
дякс, Ви теж нічо
Повернутися в гостьову
Додати коментарМи Ла
1.10.15 12:51
Скумбрію з головою розморожуєш не до повної м'якості, а до напіврозмороженого стану. Вирізаєш зябра і гарно вимиваєш. Розрізаєш спинку від голови до хвостика, акуратно, попід хребет з одного боку, не доходячи до хвостика 3-4 см. Потім з другого боку попід хребет, хребет зламуєш під головою і там, де 3-4 см від кінця рибки. Витягуєш ребра(це легко). Змащуєш рибу із-середини і ззовні сіллю і соком лимона. Залишаєш на 20 хв. просоліти.
Начинка: в ідеалі - мексиканська суміш перемішана з майонезом і з пасерованою півкільцями цибулею. Я варіювала: робила і з рисом і горошком, дуже смачно з грибами, особливо з китайськими "вушками". Все, до чого пасує скумбрія, можна класти у начинку.
На 1 середню скумбрію треба 4-5 ложок начинки.
Solodk@quota
11.10.15, 13:03
ух ти ж!!! дякс
а в хвості кістки залишаються?
Ми Ла
21.10.15, 13:16Відповідь на 1 від Solodk@quota
ото ж тих 3-4 см і буде маленька кісточка, залишок хребта
Solodk@quota
36.10.15, 15:46Відповідь на 2 від Ми Ла
а якщо кістку дістати - не буде *форма* триматись?)
Ми Ла
46.10.15, 15:53Відповідь на 3 від Solodk@quota
думаю, що не буде. Але я ніколи до кінця не виймала кістку. Я, коли і єврейську рибу фарширую, то знімаю шкуру з риби не до самісінького кінця, а залишаю ті ж таки 3-4 см разом із м'ясом, щоб риба була схожа формою на рибу
Solodk@quota
56.10.15, 19:18Відповідь на 4 від Ми Ла
я коропів потрошити не пробувала, річкову рибу не люблю. мама в мене фарширує, то вона хребти виймає на раз)
Ми Ла
66.10.15, 19:21Відповідь на 5 від Solodk@quota
Тобі скільки років, реально? Якщо це, звичайно, не вселенська таємниця?
Solodk@quota
76.10.15, 19:23Відповідь на 6 від Ми Ла
вік Христа
Ми Ла
86.10.15, 19:33Відповідь на 7 від Solodk@quota
Чудовий вік! Ти молодчинка!
Solodk@quota
96.10.15, 19:39Відповідь на 8 від Ми Ла
який вже є.. але весь мійдякс, Ви теж нічо