Профіль

maximtron

maximtron

Україна, Київ

27.02.17 21:00

Добривечір!
Ви колись відповідали на одне з моїх питань про мито і казали, що можна ще звертатись. Я хочу цим скористатись.
Як думаєте: от все очікується для України безвіз, а коли його буде прийнято, то і безмитний режим, за логікою, також має бути?

127.02.17, 22:34

З 2016 року, вже діє преференційна торгівля з ЄС, тому на багато товарів мита немає а тільки пдв , та на деякі товари зменшена ставка мита, якщо вас щось конкретне цікавить запитуйте

228.02.17, 11:25Відповідь на 1 від maximtron

Електроніка, хоча мене все цікавить.
От наприклад, якщо взяти якийсь ноутбук через Єбай і якісь туфлі через місцевий європейський сайт (ОТТО для прикладу)?
А ще між США і ЄС теж ніби безмитні домовленості. То якщо цей ноут замовити через Амазон?
Мабуть гірше всього буде з холодильниками та пральними машинами, так?

328.02.17, 12:03Відповідь на 2 від Bimep

Якщо ви хочете для себе то краще вам з'їздити в Польшу та провезти як супроводжуваний багаж, або на собі. Проте якщо ви плануєте займатись торгівлею, то це не буде прибутковим, оскільки дуже малий об'єм. Ті хто возить елктроніку чи одяг роблять це хочаб 2-5 палет вантажу на сумму від 5000 євро. Тоді це має якийсь сенс.

Стосовно США, то в нас немає з ними договору про вільну торгівлю, а також в Штатах спецефічна податкова система. В нас преференційна торгівля з ЄС, ЄАВТ, СНД та ще планують з Канадою.

Зробіть для себе вибір

428.02.17, 12:13Відповідь на 3 від maximtron

Ні, то для себе. Там знижок багато і вони мене зваблюють.
Отже можна той самий Амазон (якщо ні, то Єбай) замовити кудись на склад в Словаччині (до мене Словаччина ближче) і далі ту коробку привезти с собою (навіть не розпаковуючи)?

528.02.17, 12:19Відповідь на 4 від Bimep

Стаття 374. Умови ввезення (пересилання) громадянами товарiв на митну територiю України

1. Товари (за винятком пiдакцизних), сумарна фактурна вартiсть яких не перевищує еквiвалент 1000 євро, що ввозяться громадянами на митну територiю України у ручнiй поклажi та/або у супроводжуваному багажi через пункти пропуску через державний кордон України, вiдкритi для повiтряного сполучення, та товари (крiм пiдакцизних), сумарна фактурна вартiсть яких не перевищує еквiвалент 500 євро та/або сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територiю України у ручнiй поклажi та/або у супроводжуваному багажi через iншi, нiж вiдкритi для повiтряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, не пiдлягають письмовому декларуванню.

628.02.17, 12:21Відповідь на 5 від maximtron

Але розпакування обов'язкове

728.02.17, 12:22Відповідь на 6 від maximtron

Товари (крiм пiдакцизних), що ввозяться громадянами у ручнiй поклажi та/або у супроводжуваному багажi, сумарна фактурна вартiсть та/або загальна вага яких перевищують обмеження, встановленi частиною першою цiєї статтi, але загальна фактурна вартiсть яких не перевищує еквiвалент 10000 євро, пiдлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документiв, що видаються державними органами для здiйснення митного контролю та митного оформлення таких товарiв, та оподатковуються ввiзним митом за ставкою 10 вiдсоткiв i податком на додану вартiсть

828.02.17, 12:26Відповідь на 7 від maximtron

Якщо ви перевищуєте ліміт в 1000/500 Євро то вами на місці заповнюється дуже проста декларація форми М-16 та на місці сплачуються податки, але все це за умови що все знаходиться у супроводжуваному багажу

Якщо це не супроводжуваний багаж або посилка яка надсилається вам у експресс відправленні то для вас діють такі ж умови як для підприємств

928.02.17, 12:34Відповідь на 8 від maximtron

Скажу вам відверто, я вивчав податкове та митне законодавство ЄС, та не все так там гарно як всі малюють.
В них також є податки ПДВ та Мито, які сплачують громадяни, та окрім них вони сплачують податок на прибуток, який доречі не відрізняється від нашого, вони так само користуються послугами митних агенцій по таким самим цінам. Просто в них ці сплачені податки йдуть куди треба та не розбазарюються.

А такого безладу як у нас ніде нема, наприклад гоняють авто на євро номерах - а ніхто не скаже вам що навіть в європі якщо пригнати машину з Франції до Польші то все одно потрібно заплатити ПДВ в Польщі, і ніхто від цього не ухиляється, а в нас просто не хочуть платити податки, ось вам і різниця.

1028.02.17, 12:37Відповідь на 9 від maximtron

Ще один приклад, коли возять європейські товари в Україну нелегалом, такого теж ніде у світі немає. Товар продається без документів, податки не сплачуються та ще діячі деякі підчищають казну, де ж тоді взятися нормальним дорогам, школам, лікарням і т.д.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
попередня
наступна