7.05.13 15:38

))) )))

17.05.13, 15:44

Доброго дня Вам!

Колись при попередньому спілкуванні заглядав у Ваш альбом і "запам'ятав", що Ви якийсь час жили в Норвегії. Зараз питання виникло, то вирішив повернутися. Хоча тепер бачу, що пам'ять трохи підвела, і Швеція - не Норвегія, але все ж хотілося б почути Вашу думку з приводу
http://blog.i.ua/user/1679885/1185066/#p3

Невже все так погано?

29.05.13, 01:48Відповідь на 1 від Lulu

Там дуже довга розмова, потрохи по порядку.
Не знаю, що Вас цікавить.

Почала з того, що по моїх знаннях з історії - бреше на рахунок історії Норвегії. До речі на рахунок мови - аналогічно москалі і за нашу кажуть. Колись з Данією зв'язана була, так, і навіть запросили на короля з сім'ї данських королів по тій причині, що під час чуми колись їх власна королівська сім'я уся вмерла.
Діалектів ясно що багато, як і в Німеччині і на При-За-Карпатті - особливості рільєфу тому сприяли.

Далі.
Людей справді мало, але варто подивитися на Скандинавію з космосу уночі, щоб зрозуміти, що пропоганду каже щодо цього.
"Село" у 2 тисячі людей виглядає куди більше на місто у 17 тисяч (хоча б моє місто)
"Попала у місце з дуже дивним укладом життя"

39.05.13, 02:02Відповідь на 1 від Lulu

З освітою в усій Європі є свої правила, вони, звичайно, дещо різняться, але усі мають пройти бюрократичну процедуру. Вивчення мови державної - обов'язкове, з екзаменами.
Про освіту дітей пише тут:
http://www.norge.ru/grundskole/
У мене є наприклад книжка з хімії для гімназії (то від 16 років). То в порівнянні з нашою програмою пізнє вивчення, зате дитина цілком зможе засвоїти. Книжка прекрасно і цікаво написана.

49.05.13, 02:26Відповідь на 1 від Lulu

Ага, от суть пішла.
Там дуже сильно звертають увагу на дітей. Якщо ти дитину вдарив, то будеш мати великі проблеми аж до позбавлення батьківства. Примушувати не можна - треба шукати інші шляхи.
Далі йде про "зі своїм менталітетом в чужій країні".
Далі - про пісяти за кутом дому - не бачив нічого подібного, може бути якась фішка (якщо правда) або прибріхування.
За дітей шведи дуже дбають.
Руки миють як брудні.
Звичайно що про їжу мають дбати батьки.
Їдять тричі в день.
Щодо пропагування сексуальних стосунків з дітьми, то сумніваюся, бо це впливає на психологію дитини, а там дуже стараються, щоб дитина виховувалася без психологічних травм. Звідси випливає, що стосунки між дітьми можуть виникнути рано.
Ой яка добра Россія

59.05.13, 02:38Відповідь на 1 від Lulu

Деякі матеріали можна пошукати в першоджерелах.
Ой, втомився дивитися.
Того року один з наших мав тромб у серці - приїхали за ним в ліс, забрали і по страхівці зробили операцію.
А шунтування - досить складна операція і мусить бути спеціаліст.
Думаю, там є своя специфіка життя, а емігрант (особливо росіянин) вникнути в специфіку не хоче, от і виходять казуси. А в даному випадку ще й журналістка, яка прикрашає і прибріхує з самого початку.
Напівправда чи напівбрехня - от у чому питання.

611.05.13, 23:08Відповідь на 5 від Вітер-в-полі

Дуже дякую за такий розгорнутий відгук. Аж в обсязі замітки не чекав навіть .
Не знаю, що Вас цікавить.Саме думка ще однієї людини, яка бачила життя в тих краях. Мені не світить у ближчому майбутньому побувати, тому люблю послухати думки очевидців. Не буду приховувати, я євроскептик (не хочу бачити Україну в складі гейропи ), тому це відео справді інтенсифікувало у мене руйнацію залишків міфу про благополучну культурну Європу.

Отже й Ви кажете "напів-", тобто не 100 % брехні.

Про дітей... Не нормально, неприродно, коли яйце апріорі прирівнюється до курки. У виховному процесі часом не обійтися без підвищення голосу, і нічого страшного в тому нема, коли воно до речі.

711.05.13, 23:19Відповідь на 4 від Вітер-в-полі

Далі - про пісяти за кутом дому - не бачив нічого подібного, може бути якась фішка (якщо правда) або прибріхування.Буквально рік тому в центрі Києва... Але то були мабуть якісь особливі шведи

Щодо пропагування сексуальних стосунків з дітьми, то сумніваюся, бо це впливає на психологію дитини, а там дуже стараються, щоб дитина виховувалася без психологічних травм. Звідси випливає, що стосунки між дітьми можуть виникнути рано.От не знаю, хіба не є пропагандою сексуальних стосунків спецпредмет у шкільній програмі?
Справді, це трохи довго і нудно слухати, але я на дозвіллі повернуся, щоб зафіксувати, на які директиви ЄС вона посилається, які нібито регламентують всебічну "освіту" дітей у досить ніжному віці...

За все дякую Вам, було цікаво дізнатися

811.05.13, 23:44Відповідь на 6 від Lulu

Скажу так: ми не будемо в Євросоюзі з цілком приземлених причин - рівень не той. Нам є багато і багато що брати звідти прикладу (брати треба хороше, і своє теж хороше розвивати), але коли чи якщо ми досягнемо рівня, за яким можливий вступ (якщо наша країна буде ще існувати дякуючи владі), то світ вже буде інший, і можливо нам того не буде конче.
А от "Митний союз" під каблук Росії - свят-свят, краще зразу здохнути. Нам це непотрібно і шкідливо. Як були в ямі, так..
Завважили, що відео - добре поставлена вистава? Вони завжди так - "приправ брехню правдою і її легше буде проковтнути".
Моя порада - пошукати більш надійніші джерела по темі і різні, можна в самій європі через перекладач.

911.05.13, 23:52Відповідь на 6 від Lulu

Про дітей... Не нормально, неприродно, коли яйце апріорі прирівнюється до курки. У виховному процесі часом не обійтися без підвищення голосу, і нічого страшного в тому нема, коли воно до речі. Це ж Скандинавія, там зовсім інший світ. Вони довго жили окремо і це наклало відбиток на "так прийнято". Думаю, що через малу населеність там мали би бути поширені колись шлюби між двоюрідними (припущення), бо є наявне виродження генофонду через малий приток свіжої крові (а може і здаватися).
У їх суспільстві може і не треба гримати на дітей, бо самі батьки нервові не є.
От в турків, арабів, циган, болгар, негрів-мусульман прийнята безцеремонність і галасливість. Мені то в шведському супермаркеті виглядає дикувато і неприємно, а шведам як?

1012.05.13, 00:05Відповідь на 7 від Lulu

Буквально рік тому в центрі Києва... Але то були мабуть якісь особливі шведи Ви мабуть здивуєтеся, але в шведів на автобамах стоять через скількись км відгалуження дороги, де є столи, сміттєбак і туалети з водою і світлом, є душове відділення, де можна і дитину покупати - гаряча вода, звісно, є.
То міста у нас особливі -WC спробуй знайди.
От не знаю, хіба не є пропагандою сексуальних стосунків спецпредмет у шкільній програмі?Згадайте себе молодим. Гормони починають грати, цікавість до теми, де взнавали і якість отриманих знань, міфи, прибріхування хвальків?
Як вони на то дивляться, я не знаю. Але кацапи будь-що вивернуть на свій манер і вигоду.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна